Brynäs IF – Linköpings HC: 6-2 (3-0, 2-2. 1-0)

Första perioden
7.16 1-0 Angelica Lorsell SH1
17.43 2-0 Julia Sidblad (Angelica Lorsell) EQ
19.01 3-0 Angelica Lorsell (Lina Bäcklin) PP1

Vi startar matchen lite darrigt och tar många felaktiga beslut. Vi jobbar oss tillbaka till det enkla spelet, med bra passningar och hög fart på skridskorna. I spel fyra mot fem stjäl Angelica Lorsell pucken från Linköpings back, fintar bort deras andra back och lägger iskallt pucken mellan målvaktens ben, 1-0. Julia Sidblad ökar sedan på ledningen till 2-0 genom en hård backhand också denna gång mellan målvaktens ben. Angelica Lorsell gör sedan 3-0 i powerplay.

Andra perioden

21.01 4-0 Karin Johansson (Jennifer Törnhult, Angelica Östlund) EQ
28.02 4-1 Anna Rydberg (Denise Altmann, Emma Holmbom) EQ
28.22 5-1 Angelica Lorsell EQ
29.43 5-2 Jennie Asserholt (Kristina Vikdahl) PP1

Andra perioden startar i ett lika bra tempo som den första avslutades. Redan efter 1.01 in i perioden gör lagkapten Karin Johansson 4-0 på en retur efter att Angelica Östlund åkt sig fri men blivit fälld i skottögonblicket. 8.02 in i perioden reducerar Linköping till 4-1 efter att vi inte lyckats få ut pucken ur egen zon. Återigen visar Angelica Lorsell underbar vilja och puckbehandling när hon sätter 5-1 endast 19 sekunder senare. I nästkommande boxplay utnyttjar Linköping ett av våra misstag och kan göra 5-2.

Tredje perioden

54.42 6-2 Johanna Malmström EQ

Inför tredje perioden har vi pratat om att spela enkelt och bevaka vår ledning utan att backa hem och det är exakt det vi gör. Vi spelar smart och gör inga onödiga misstag. Linköping tar ut målvakten i jakten på en reducering men lyckas inte. Istället kan Johanna Malmström sätta slutresultatet 6-2 i öppen bur.

Ledarna vill utmärka de tre kaptenerna Karin Johansson, Joa Elfsberg och Angelica Östlund som visar vägen genom kloka beslut och en enorm vilja på isen. Extra beröm även till tremålsskytten och matchens bästa spelare Angelica Lorsell samt en storspelande Sara Grahn i målet.